Over Antica

Antica Namur, hét evenement voor liefhebbers van kunst en antiek, strijkt ook dit jaar neer in de hoofdstad van Wallonië.

Voor deze editie werd extra aandacht besteed aan de selectie van de galeriehouders en antiquairs, en enkele namen kunnen we nu al aankondigen:  Gallery de Potter d’Indoye, la Galerie Belge, la Fondation Albert Vandervelden, Jan Muller, Bernard De Leye. Klinkende namen die getuigen van de steeds toenemende invloed van deze beurs, die stilaan een vaste waarde is geworden waarvan de reputatie onze landgrenzen ruimschoots overschrijdt.

De beurs verzamelt 115 standhouders voor 10 dagen, niet enkel grote internationale huizen maar ook jonge antiquairs en galeriehouders. Dé garantie voor een ruime, gevarieerde waaier van specialisaties.

 

Onze algemene voorwaarden zijn beschikbaar here

Dates & heures

SAVE THE DATE!

ANTICA NAMUR 2023
Du samedi 11 novembre au dimanche 19 novembre 2023

Preview: jeudi 9 novembre de 14h à 22h (sur invitation uniquement)

Vernissage: vendredi 10 novembre de 14h à 22h (sur invitation uniquement)

Salon: du samedi 11 au dimanche 19 novembre/ En semaine de 13h à 19h et le week-end de 11h à 19h.

Experten

Kwaliteit voor alles

Uit respect voor de authenticiteit en het vertrouwen van de kopers controleren 25 onafhankelijke, gespecialiseerde deskundigen de tentoongestelde kunstwerken vóór de beurs haar deuren opent.

Er wordt ook een permanente ploeg van 3 expert-adviseurs op de beurs ter beschikking gesteld van potentiële kopers. Zij hebben een informerende en adviserende rol en leveren de echtheidscertificaten van de stukken die tentoongesteld worden af*.

*Opgelet! Enkel de tentoongestelde objecten op de beurs worden door de experten bestudeerd en geëvalueerd.

Guillaume Rullier

Deskundige in meubels en objecten van de XVIIe en XVIIIe eeuw Lid van de C.E.A., gespecialiseerd in kunstobjecten en antiquiteiten

Laure Dorchy

Deskundige in gemmologie, oude juwelen en juwelierszaken Aanwezig op de grote Franse en Europese beurzen