Over Antica

Antica Namur, hét evenement voor liefhebbers van kunst en antiek, strijkt ook dit jaar neer in de hoofdstad van Wallonië.

Voor deze editie werd extra aandacht besteed aan de selectie van de galeriehouders en antiquairs, en enkele namen kunnen we nu al aankondigen:  Gallery de Potter d’Indoye, la Galerie Belge, la Fondation Albert Vandervelden, Jan Muller, Bernard De Leye. Klinkende namen die getuigen van de steeds toenemende invloed van deze beurs, die stilaan een vaste waarde is geworden waarvan de reputatie onze landgrenzen ruimschoots overschrijdt.

De beurs verzamelt 115 standhouders voor 10 dagen, niet enkel grote internationale huizen maar ook jonge antiquairs en galeriehouders. Dé garantie voor een ruime, gevarieerde waaier van specialisaties.

 

Onze algemene voorwaarden zijn beschikbaar here

Praktische informatie

SAVE THE DATE!

Van zaterdag 11 november tot en met zondag 19 november 2023

Preview: donderdag 9 november 2023 van 14:00 tot 22:00 uur (uitsluitend voor genodigden)

Vernissage: vrijdag 10 november 2023 van 14:00 tot 22:00 uur (uitsluitend voor genodigden)

Beurs: van zaterdag 11 november tot en met zondag 19 november 2023 

Openingstijden: op weekdagen van 13:00 tot 19:00 uur en in het weekend van 11:00 tot 19:00 uur.

Gallery

Experten

Kwaliteit voor alles

Uit respect voor de authenticiteit en het vertrouwen van de kopers controleren 25 onafhankelijke, gespecialiseerde deskundigen de tentoongestelde kunstwerken vóór de beurs haar deuren opent.

Er wordt ook een permanente ploeg van 3 expert-adviseurs op de beurs ter beschikking gesteld van potentiële kopers. Zij hebben een informerende en adviserende rol en leveren de echtheidscertificaten van de stukken die tentoongesteld worden af*.

*Opgelet! Enkel de tentoongestelde objecten op de beurs worden door de experten bestudeerd en geëvalueerd.

Guillaume Rullier

Deskundige in meubels en objecten van de XVIIe en XVIIIe eeuw Lid van de C.E.A., gespecialiseerd in kunstobjecten en antiquiteiten

Laure Dorchy

Deskundige in gemmologie, oude juwelen en juwelierszaken Aanwezig op de grote Franse en Europese beurzen